Как да...?

Повече снимки ще намерите в Галерията

Употреба, поддръжка, обновяване

Какво и как да опаковаме? Във восъчните кърпи и торбички можете да опаковате Вашата храна, за да я запазите свежа за по-дълъг период от време. Антибактериалните свойства на восъка ще предпазят храната Ви от изсъхване и ще забавят развалянето или мухлясването ѝ.

Кърпи:  Кърпите се използват основно по няколко начина: 

  • За директно загъване на хранителни продукти: обвийте плътно продуктите и леко притиснете. Кърпата ще заеме формата на храната. По този начин можете да опаковате плодове, зеленчуци, хляб, кашкавали и колбаси, домашни печива, сандвичи, свежи подправки, ядки, семена и др. 
  • Като похлупак върху различни съдове. Сложете кърпата около съда и притиснете с длани, докато залепне. Този начин освен че ще предпази храната Ви, няма да позволи на миризмите да завладеят хладилника. Подходящи за покриване на купи, чинии, тави, контейнери за храна, тенджери. 
  • Интересни приложения: можете да използвате восъчни кърпи, за да загънете четка и паста за зъби или сапун при пътуване. Използвайте също като тапа за отворена бутилка вино.

Торбички:  Торбичките имат предимството, че се използват малко по-лесно в сравнение с кърпите. Сложете продуктите си в торбичката, загънете и леко притиснете.  Tя ще обвие храната и ще заеме формата ѝ, а благодарение на смолата ще прилепне, без да е необходимо да използвате допълнителни материали. Восъчните торбички могат да се използват за директно опаковане на плодове, зеленчуци, хляб, сандвичи, свежи подправки, семена, ядки, сирене, кашкавал, домашни печива и др.  Незаменим помощник при опаковането на домашна храна за път, за офиса, за училище или за излет.    

Подходящи за хладилник и фризер?  Да, разбира се.   
 
Всякаква храна ли може да бъде опакована във восъчни кърпи и торбички? Не се препоръчва да се използват единствено за опаковане на цитрусови плодове, както и на сурово месо и риба. 

Как се почистват?  След употреба измийте под течаща, хладка вода. При необходимост може да се използва мека гъба и препарат за съдове. Оставете да изсъхне на стайна температура. Не бива да се слагат в пералня или миялна машина.

Обновяване: След определен период на употреба част от покритието отпада. Можете да обновите кърпите си с восъчно блокче, най-лесно е това да стане във фурната. Сложете кърпата върху хартия за печене и настържете 1/2 от блокчето - за кърпи  с размери 15х15, 20х20 и 25х25см или цяко блокче -  за кърпи с размери 30х30, 35х35 или 40х40см. Поръсете равномерно и сложете в загрята до 120* фурна за 1-2 мин. Извадете и разнесете разтопеното съдържание със шпатула или с тъпата част на нож. Отлепете от хартията и задръжте около 30 секунди, докато восъкът се втвърди. 
Ние също можем да обновим Вашите кърпи. Свържете се с нас за повече информация.

С грижа за природата: Торбичките са изцяло биоразградими. Средно се използват между 8 месеца и 1 година. След този период могат да бъдат освежени с восъчно блокче в домашни условия или можете да ги предадете на нас за освежаване. Ако са много замърсени, можете да ги нарежете на дребни лентички  и да ги компостирате.
Търсене